Viikot 6-8

Jahas taas on tullut aika hieman päivitellä kuulumisia tänne blogiinkin. Viikot vierivät kovaa vauhtia ja tätä kirjoitusta tehdessä enää 1 viikko jäljellä täällä Saksassa työharjoittelun merkeissä.

Viikko nro 6 on taas alkanut hieman vajaana pääsiäisen takia. Alkuviikko meni pääasiassa kaapistoa kasaillen, avustavia töitä tehden ja hieman valmistautuessa viikonlopun markkinoita varten.

Perjantaina alkoi Kunsthandwerkermarkt Bonnissa. Markkinat sijaitsivat heti Bonnin päärautatieaseman läheisyydessä Münsterplatzilla. Kaiken kaikkiaan markkinoilla oli oikein mielenkiintoista työskennellä. Markkinat eivät olleet älyttömän suuret, mutta kyllä sieltä oikein hyvin löytyi erilaisia kädentaitojen yrittäjiä myymässä tuotteitaan ja palveluitaan. 
Oma viikonloppu meni puupalikoita sahaillessa ja talttaillessa. Kovin suurta määrää ei niitä pirunnyrkkejä saanut valmiiksi, mutta lähinnä paikallaoloni tarkoitus markkinoilla oli tuoda kiinostuneita ihmisiä ihmettelemään työskentelyäni teltalle, jolloin Judith Cramer ja Axel Bornemann pystyivät juttelemaan ihmisille ja näin ollen saamaan lisää asiakaskuntaa oikeaa leipätyötä ajatellen.
Tekemiäni pirunnyrkkejä myytiin asiakkaille 10€ hintaan ja kyseiset rahat menivät hyväntekeväisyyteen Afrikkaan. Judith ja Axel ovat olleet tekemässä hieman eräänlaista avustustyötä Afrikassa, Saksan valtion tukemana, Afrikkalaisella puusepän verstaalla, jonka innoittamana myynnissä oli myöskin mm. Afrikan mantereen muotoisia seinäkelloja. 



Viikko 7 alkoi kaapiston osien valmistelulla ja kasailulla. Tiistaina onnistuin nukkumaan pommiin jonka seurauksena kävimme hieman keskustelua työpaikalla. Saksalaisilla on kova työmoraali, pitkät työpäivät ja myöhästymisiä ei oikein suvaita. Myös vappu teki tästäkin viikosta hieman repaleisen, ja torstaina työtehtävät jatkuivat kaapiston viimeistelykoekasauksessa, sekä muutamilla omilla työtehtävillä, kuten eräänlaisen laatikon tekemisellä hiomakoneen papereille, ikkunan irroittamisella seinästä (tarkoituksena on, että tekisin siihen tilalle vielä jossain vaiheessa ennen takaisin Suomeen lähtöäni eräänlaisen hyllyn puutavaralle).
Perjantain työpäivä meni kokonaisuudessaan asiakkaalla asennellessa kaapistoa portaiden alle. Hieman keskeneräisen kaapiston kuva tuossa edellisen viikon kuvissa. Asentelua vaikeutti huomattavasti hieman hankalan muotoiset portaat. Portaiden pohja oli nimittäin kaikkea muuta kuin suora ja päädyttiinpähän hieman jopa sahailemaan valmiista kaapistosta osa takaosaa pois, kun ei mahtunutkaan portaiden alle, vaikka oli laskelmia tehtykin. Täysin valmiiksi hommaa ei tuolloin perjantaina vielä saatu, vaan olivat viimeistelleet sen sitten maanantaina toisen harjoittelijan kanssa.





Viikko 8 alkoi töiden osalta vasta tiistaina, koska olin sopinut, että pidän Bonnin työviikonlopun takia vapaata. Tiistaina aamupäivästä pakkailtiin autoon kaapistoa ja siitä lähdettiin Jensin (sen 3.vuoden opiskelijan) kanssa Bonnin keskustaan tekemään kaappien asennusta uuden asiakkaan luokse. Loppupäivä meni mukavasti asennushommissa ja päädyin nappaamaan junan suoraan Bonnista Ahrweileriin, kun muuten kotimatka olisi venynyt melko paljon pidemmäksi. 

Keskiviikkona työtehtävissä oli mm aiemmin poistamani ikkunan purkaminen, sekä valmistus ja kasailuhommia. Loppupäivästä täytettiin firman pakettiautoa torstain asiakasreissua varten.

Torstai alkoi pakettiauton pikaisella täytöllä ja takaisin asiakkaan luokse matkaamisella (saman asiakkaan, jolle tiistaina tehtiin jo asennushommia). Tällä kertaa toinen kaapisto samaan huoneeseen, johon tiistaina jo toista asennusta tehtiin. Kyseisestä kaapistosta kuvaa edellisen viikon kuvissa.
Ikävä kyllä en asiakkaan luona tehdyistä valmiista kaapistoista pysty laittamaan tänne kuvia.

Perjantaina (siis tänään) minua ei tarvittu asiakkaan luona tehtyihin asennustöihin ja tein suurimman osan päivästä eräänlaista "B-pöytää" eräälle asiakkaalle. Alla pari kuvaa hyvin keskeneräisestä pöydästä.



Enää olisi tosiaan viikko jäljellä töitä, jonka jälkeen paluu suomeen koittaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alustus ja ensimmäinen viikko Saksassa.

Viimeinen viikko (9) työharjoittelussa ja loppusanat