Nopeasti vierähtäneet viikot 3-5

Pitkästä aikaa uutta tekstiä. Toivottavasti kaikki tehdyt hommat vielä muistuvat mieleen. Tästä tulee näinollen myös hieman normaalia pidempi.

Elikkäs. Viime kirjoituksesta on päässyt vierähtämään jo noin 3 viikkoa jonka aikana on ollut paljon kaikenlaista hommaa. Koitan hieman tekstissäni jaotella viikkoja ja päiviä, ettei kaikki info tule ihan sekalaisessa järjestyksessä ja putkeen.

Viikko 3

Viikko alkoi vauhdilla eräänlaista ilmastointikaappia valmistaessa maalaamoa varten. Holzwerkin maalaamo ei ole yksittäinen huone, jossa olisi kunnollinen ilmanvaihto, vaan pajan yläkertaan on rakennettu eräänlainen nurkkaus maalausta ja ruiskulakkausta varten. Yksi ilmastointilaite (seinämä) sieltä jo löytyy, mutta tilan ilmanvaihtoa haluttiin parantaa toisella, liikuteltavissa olevalla ilmastointikaapilla.

Maanantaina puoliltapäivin lähdettiin Axelin kanssa asiakkaan luokse käymään, jonne Axel on joitain vuosia takaperin tehnyt kiinteät kaapistot vaatteille ja tavaroille (2 suurinpiirtein samanlaista kiinteää kaapistoa talon parissa eri kerroksessa). Ongelmana oli osassa laatikoista ja ovista, että olivat ajan myötä hieman painon myötä laskeneet turhan alas ja vaativat hieman säätöä. Kiskojen, sekä saranoiden oma säätövara oli jo käytetty loppuun, joten kiskojen paikkaa piti hieman säätää paremmaksi. Siellä meni muutama tunti vauhdilla ja lounaskin jäi kiireessä välistä.

Asiakkaan luota menimme suoraan läheiseen kaupunkiin, jossa Häfelen edustaja oli esittelemässä Häfelen valaisuratkaisuja. Ihan mielenkiintoista katseltavaa ja kuunneltavaa. Opettavainen iltapäivä.

Vielä keskeneräinen ilmastointikaappi. Kaapin takana vasemmalla puolella näkyy pajan maalaamo

Loppuviikosta ohjelmassa oli tuon ilmastointikaapin valmiiksi saattaminen, käyntikorttikukkasien petsausta, sekä muita pääasiassa avustavia hommia huonekalujen valmistuksessa.




Viikko 4

4. Viikko sujui mukavasti perus askareita tehdessä. Oli erään pienen lipaston viimeistelyä, jota jo edeltavällä viikolla on tullut tehtyä, sekä kaappien kasausta. Tosiaan kuten aikaisemmin sanoin, niin suurimmaksi osaksi nämä lähiviikot ovat paljolti levypainoitteisia ja varsinaisia pieniä huonekaluja pääsee hyvin vähän tekemään. Työt keskittyvät kiinteästi asennettaviin kaapistoihin tällä haavaa.

Olen hieman koittanut tiedustella mitä puulajeja alueella yleisimmin käytetään. Tammi toki suuressa suosiossa kun puhutaan huonekalusta, mutta myös Pyökkiä käytetään paljon. Pyökin hinta pyörii suurinpiirtein samassa kuutiohinnassa kuin Koivun hinta Suomessa. Yleisesti ottaen hinnat Saksassa ovat hieman pienemmät kuin Suomessa, mutta kovin suuri ero ei ole. Arvelisin, että suurimmaksi hintaeron aiheuttajaksi muodostuu ALV:n ero Suomen ja Saksan välilllä (24% vs. 19%).

Loppuviikosta ohjelmassa oli vähän omaa projektia tulevia käsityömarkkinoita varten. Tehtävänä oli sahailla ja höyläillä soiroja, joista sitten valmistan markkinoilla pirunnyrkkejä näytösluonteisesti tuon viikonlopun ajan.





Viikko 5

Viimeisin viikko on sekin ollut työntäyteinen, vaikka vajaa olikin. Työtehtävät eivät suurimmaksi osaksi olleet kovinkaan kummoisia, pääasiassa levyjen sahailua, kanttausta, kasailua.
Ehkäpä merkittävämpänä ja normaaleista työtehtävistä poikkeavaa on ollut oman työpöydän/standin rakentaminen itseäni varten markkinoille (siis pieni korkeahko pöytä, jonka avulla pystyn sitten sahailemaan ja talttailemaan niitä pirunnyrkkejä markkinoilla). Harjoittelin myös parin pirunnyrkin tekoa ja hieman vielä ennen kotiin lähtöä torstaina mietin miten pystyn helpottamaan ja parantamaan työskentelyä pirunnyrkkien tekemisessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alustus ja ensimmäinen viikko Saksassa.

Viimeinen viikko (9) työharjoittelussa ja loppusanat

Viikot 6-8