Viimeinen viikko (9) työharjoittelussa ja loppusanat

Noniin. 9 viikkoa Saksan työharjoittelua on nyt ohitse. Perjantaina oli viimeinen työpäivä ja lento takaisin Suomeen oli lauantaina illasta ja nyt jo takaisin koulussa. Viimeisiä hetkiä myöskin puuartesaanin opintoja jäljellä, kun valmistun koulusta noin parin viikon kuluttua.
 

Tässä viimeisen viikon kuulumisia

Maanantain olin sovitusti poissa pari viikkoa takaisen työviikonlopun takia. Hieman lyhyempi viikko oli siis taas tiedossa.

Viimeisen viikon hommat olivat käytännössä olleet jo melko peruskauraksi muodostunutta levymateriaalien kanssa puuhailua (sahailua, särmäystä ja kasailua), pari asiakkaalla käyntiä, sekä jo edellisellä viikolla aloittamani B-pöydän viimeistelyä.

Mitään maailmaa mullistavaa ja uutta ei viimeisen viikon aikana ei tosiaan tullut koettua.

Tiistaina käytiin asiakkaan kotona tekemässä pieniä purkuhommia vanhan työpöydän muokkailun ja tarpeettomiksi jääneiden kaappien purkuhommien saattelemana.
Pajalla oli myös hieman ikkunanpurkuhommia, sekä B-pöydän valmistusta.

Keskiviikkona oli myös asiakkaan luona hieman muokkailuhommia aiemmin asennetun kaapiston kanssa. Käytiin myös läheisessä kaupungissa, Holz-Blum yrityksellä hakemassa hieman levytavaraa. Normaalisti levyt kuljetetaan pajalle suoraan rekalla, mutta tällä kertaa oli levyjen kanssa hieman kiirettä, niin käytiin yrityksen pakettiautolla hakemassa levyt.

Torstai meni levyhommia ja B-pöytää tehdessä ja perjantaina viimeistelin tuon oman projektin (B-pöydän) kasaan.


Käyttämäni Petsi oli jännästi liilan värinen, ja muuttui siniseksi öljyn lisäämisen jälkeen.


 

 

 

 

Loppusanat

Ulkomaan harjoittelujakso oli opettavainen ja hyvin mielenkiintoinen. Suosittelen lämpimästi kaikille vaihtoon lähtemistä harkitseville.

Pieniä yllätyshetkiä tuli matkan varrella, joita en ollut ottanut ihan huomioon ennen matkalle lähtöä, kuten vähän Suomea pidemmät työpäivät ja maaseudun hieman heikompi julkinen liikenne. Onneksi kaupungista, jossa asuin löytyi juna-asema, ja junalla pääsikin kivasti vierailemaan lähistön isommissa kaupungeissa.

Vastuuta sain työtehtävissä ihan kivasti, joskin monessa tapauksessa hieman jänistin itse ja kyselin hieman neuvoja kollegoilta. Perehdytystä työtehtäviin, käytössä oleviin koneisiin ja työskentelytapoihin sain hyvin ja tarttui harjoittelusta kaikenlaista uutta ja kiinostavaa infoa työskentelyyn.

Reissussa tapasin paljon uusia tuttavuuksia ja kaikki olivat hyvin ystävällisiä.

Suuri kiitos onnistuneesta harjoittelusta kuuluu Holzwerkin omistajille ja toisille opiskelijoille, jotka saivat oloni tuntumaan tervetulleeksi ja arvostetuksi:
Judith, Axel, Jens & Maurice

Tällaisista maisemista pääsi nauttimaan lähes päivittäin Eifel vuorijonon luona asuessa ja työskennellessä.



Tähän päätän blogini Saksan työharjoittelusta.

Jonne Karonen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alustus ja ensimmäinen viikko Saksassa.

Viikot 6-8